Το πάρκο του Αριστοτέλη

Το πάρκο του Αριστοτέλη

Το πάρκο του Αριστοτέλη, ένα μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής, βρίσκεται σε μια όμορφη περιοχή με υπέροχη θέα προς τον Κόλπο της Ιερισσού και ολόκληρη τη χερσόνησο του Άθω.

Το πάρκο είναι αφιερωμένο στον διάσημο Έλληνα φιλόσοφο, τον Αριστοτέλη και περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέροντα όργανα τα οποία όταν χρησιμοποιηθούν σωστά θα δείξουν τα φαινόμενα της φύσης. Αυτά τα πειραματικά όργανα, που λειτουργούν βάσει κανόνων της φυσικής, αναφέρονται στα εγχειρίδια του Αριστοτέλη και ειδικά σε αυτό που ονομάζεται “The Naturals”.

Τα όργανα περιλαμβάνουν πρίσμα, οπτικούς δίσκους, ηχητικές ράβδους, πυξίδα, ηλιακό ρολόι και εκκρεμές – όλα απεικονίζουν σημαντικά φαινόμενα που μελετά ο μεγάλος φιλόσοφος.

Ο Αριστοτέλης ήταν ένας σπουδαίος περιπατητής που έδινε διαλέξεις στους μαθητές του όταν περιπλανιόντουσαν. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα του κατά μήκος της Διαδρομής του Αριστοτέλη (14 χλμ), μια από τις διαδρομές πεζοπορίας της περιοχής που συνδέει τα Αρχαία Στάγειρα με το πάρκο του Αριστοτέλη.

Το πάρκο έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός για κάθε επισκέπτη και σχολείο, καθώς συνδυάζει αναψυχή, ψυχαγωγία και εκπαίδευση. Υπολογίζεται ότι έχει περισσότερους από 15.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Πηγή : https://www.visit-halkidiki.gr/portfolio-view/aristotles-park

 

 

 

Περισσότερα Αξιοθέατα

GreekEnglish
© Powered by Bookoncloud
Πολιτική Cookies | Προσωπικά Δεδoμένα